Forside Shop Design & Fablab Publikationer & Værktøjer Om Kids n' Tweens Log ind

iMo Learn på vej ud i test

Det interaktive skolemøbel iMo Learn sendes nu ud i test på Sjølund-Hejls Skole, og derfra videre til en række skoler i Vejle og Kolding.

iMo Learn fremmer kombinationen af læring og fysisk aktivitet, og er udviklet i et samarbejde mellem virksomheden SIS Functional Furniture, Syddansk Universitet og Kolding Kommune samt Alexandra Instituttet.
Systemet består af et klassesæt på 24 sidde-klodser i blødt plastmateriale, plus computer og iPads. Hver klods har indbygget interaktiv teknologi, der gør at eleven kan interagere med computeren og løse forskellige opgaver.

- iMo Learn støtter op om kombinationen af fysisk aktivitet og læring på forskellige måder, forklarer projektleder Lars Elbæk fra Syddansk Universitets Institut for Idræt og Biomekanik.
- Eleverne kan bruge møblerne som træningsredskaber, når der er brug for et afbræk med fysisk aktivitet i den traditionelle, stillesiddende undervisning. Undersøgelser viser nemlig, at perioder med kortvarig fysisk aktivitet fremmer elevernes læring.
- Desuden kan iMo Learn anvendes til det man i fagsproget kalder ”kropsligt forankret læring”
, siger Lars Elbæk.
- Man lærer bedre, når læring og fysisk aktivitet kobles direkte sammen. Med den interaktive teknologi kan iMo Learn bruges til at betjene en computer, dvs. at eleverne lærer med kroppen. Ved at man bevæger sidde-klodserne fungerer de som alternativ til mus og tastatur, og her kan eleverne bl.a. bruge iMo Learn i danskundervisningen til at lære tegnsætning.

Ifølge Lars Elbæk tager iMo Learn desuden fat i en generel udfordring for både børn og voksne i det moderne samfund: generelt bliver vi mindre og mindre fysisk aktive, med deraf følgende stigning i mængden af livsstilssygdomme. Den udvikling kan iMo Learn være med til at imødegå.

Lige nu er iMo Learn på vej ud i en stort anlagt test. Første test finder sted i uge 50 på Sjølund-Hejls Skole syd for Kolding.
Desuden er der ved at blive produceret i alt 400 iMo Learn sidde-klodser, der i de kommende måneder testes på udvalgte skoler i Kolding og Vejle kommuner. Derefter skal iMo Learn i sin endelige form sendes videre ud på markedet, og ifølge Søren K. Grønbæk, bestyrelsesformand i SIS Functional Furniture, kan systemet blive en international succes. Han vurderer, at iMo Learn har salgspotentiale ud over landegrænserne, både fordi systemet er unikt, og fordi SIS Functional Furniture er en del af den belgiske koncern Vanerum, der har salgskontorer i hele verden.