Lillebælt Waters - Byen som leg- og læringsattraktion

Lillebælt Waters - Byen som leg og læringsattraktion - er navnet på udviklingsprojektet, som skal få flere børnefamilier og bedsteforældre og børnebørn til at vælge Middelfart, når der planlægges ferie.

Syv lokale hoteller i Middelfart er derfor gået med i projektet ”Lillebælt Waters - byen som leg- og læringsattraktion”. Det er sket på foranledning af Middelfart Kommune og Middelfart Erhvervscenter.

Målet med projektet er at skabe en række oplevelsespakker, som er målrettet børn og deres forældre eller bedsteforældre, så de fremover tager til Middelfart, når der skal holdes ferie. Det er ønsket at synliggøre Middelfart som byen, der har en masse at tilbyde aktive og legeglade børnefamilier.

Ved at udvikle fælles produkter inden for leg og læring er målet, at partnerne sammen vil give kunderne en god oplevelse af Middelfart som et levende oplevelsesrum, der tilbyder en mangfoldighed af muligheder for leg og læring for både børn, forældre og bedsteforældre.

Fokus ligger på børn, deres forældre og deres bedsteforældre, da der er et stort uudnyttet potentiale. Hovedparten af Middelfarts turistindtægter stammer i dag fra erhvervsturister og derfor er der mange tomme senge i weekenderne og i ferieperioder. Med en fælles indsats håber partnerne på, at man kan tiltrække flere ferieturister og dermed skabe en bedre fordeling af belægningen. 

Målet er at videreudvikle og tematisere de ting, som Middelfart gemmer på, og derefter udvikle tre eller fire sammenhængende oplevelsespakker, som kan trække flere inden for målgruppen til Middelfart og omegn. Pakkerne kan for eksempel handle om det maritime, naturen og sundhed. 

Ultimo februar har der været afviklet en studietur samt en workshop, og de involverede er nu ved at udvikle indhold til oplevelsespakkerne. Ifølge tidsplanen skal projektet lanceres i primo juni 2012.

Se video fra projektet her. 

Partnerne i projektet:
Comwell Middelfart
Hindsgavl Slot
Severin Kursuscenter A/S
Sixtus
Fjeldsted Skov Kro
Comwell Kongebrogaarden
Turistforeningen for Middelfart og omegn
Middelfart Kommune
Middelfart Erhvervsråd

Hvis du vil vide mere, kan du finde yderligere info på nedenstående links:

Byen som leg- og læringsattraktion - projektpræsentation.

Byen som leg- og læringsattraktion - kort præsentation.

Invitation til studietur.

Resultater fra studietur.

Invitation til workshop.

Idékatalog fra workshop.

Fremtidsstudiet.

Arbejdsmøde workshop Hindsgavl.