Vandrerhjemmet i børnehøjde

”Vandrerhjemmet i børnehøjde” er overskriften på et nyt projekt i regi af Kids n’ Tweens. Formålet er at få flere børnefamilier til at besøge vandrerhjemmene i Vejle og Givskud – og gerne også få dem til at blive lidt længere.

- Typisk kommer familierne hertil for at besøge de store attraktioner i området: Legoland og Givskud Zoo, forklarer projektleder Maria Lottrup fra VisitVejle.
 - Som supplement vil vi gerne udvikle nogle nye børneoplevelser, der fokuserer på sammenkoblingen mellem overnatningsstedet og lokale attraktioner, både de to store og de mange mindre attraktioner i området.
 - Vi kunne for eksempel kigge på nyindretning af værelserne og nogle af vandrerhjemmenes fællesrum. Det vil også være interessant at undersøge, om vi kan udvikle ankomstsituationen.

Projektet er netop igangsat, og Maria Lottrup understreger, at alle bolde stadig er i luften. Og det er helt bevidst. Nu gennemføres der to workshops, hvor designere, arkitekter og illustratorer udvikler ideer sammen med turismefolk og vandrerhjemspersonale. Dernæst afholdes en workshop for børn og der foretages kvalitative interviews med børnefamilier. På baggrund af disse udvælges de bedste idéer, som så partnerne i projektet, Givskud Zoo, Danhostel Givskud Zoo og Danhostel Vejle Vandrerhjem, efterfølgende realiserer og tester i den kommende vinterferie.
 
- Vi har ikke lagt os fast på noget bestemt endnu, siger Maria Lottrup.
 - Bortset fra en enkelt ting, og det er at nogle af oplevelserne skal give mulighed for ro og afslapning. Typisk kommer familierne trætte hjem fra en lang tur med masser af oplevelser, og så har de brug for nogle oplevelser, der giver mulighed for ro og samvær.

Som afslutning på projekt ”Vandrerhjemmet i børnehøjde” afholdes et temaarrangement for de medvirkende organisationer og andre interesserede, hvor Maria Lottrup og de øvrige medarbejdere i projektet præsenterer deres arbejde. Desuden vil forskere fra Aalborg Universitet følge projektet.